Hari.Paling.Syok

Sebab ada masa dengan En.Syg..hehehe

Pukul 8 seperti yang dia janjikan, dia amek kat umah. Kami gi bekfes nasi lemak kat Pelita. Saya yang request nak makan nasi lemak kat situ. Lepas makan nak ajak En.Syg gi Giant, tapi awal lagi sebab Giant bukak kul 10. So En.Syg drive g taman tasik. Berjalan 1 pusingan kat tasik sambil snap beberapa photo, pastu bergerak ke Giant. Pun masih awal jugak... Tunggu punya tunggu pun masih awal jugak. Kami yang malas nak tunggu pun terus ke Tesco. Woh, baru perasan Tesco bukak pukul 8 pagi sampai 11 malam. Kalau tau awal, tak yah tunggu  kat Giant tadi..huhuhu.

Kat Tesco,  saya beli ayam, kentang dengan kacang buncis. En.Syg kata patutlah buncit, makan kacang buncit! Muahaha. Dalam hati, 'nanti nak masak untuk Syg la..ermmm'

Lps berbelanja kat Tesco, g singgah minum kat Dinas sebelum balik umah. Saya order megi goreng kongsi dengan En.Syg. Sambil-sambil tengok FB mobile sebab kat situ ade wifi. Megi sudah abes, mata pun ngantuk so En.Syg hantar balik umah. Tapi sampai umah mood rajin datang balik. Lalu saya telah iron baju untuk seminggu. Terjawap dan tercapai sudah hasrat di previous entry. Kendian barulah rasa mengantuk tambah pulak cuaca mendung. Tengah mamai-mamai nak tido, hujan lebat pulak.  Syiokkk!

Petang tadi barulah mula nak belajar-belajar masak untuk En.Syg. Aiyakk sekali bawang xde, beras xde, ikan bilis xde! Malasnya nak kuar... Tapi terpaksa jugak kuar, kalau tak, tak makan la. Lepas beli barang untuk masak, gi singgah Petronas isi perut Son. Oil indicator dah menyala sejak semalam lagi, tapi malas nak layan..hohoho.

Hari ni try masak kicap ayam untuk En.Syg, tak tau la dia suka ke tak sebab mungkin dia belum makan lagi masa ni. Tadi sebelum gi kje dia singgah dulu amek bekal. Harap-harap ok. Kalau tak sedap pun xpe, asalkan tak buat dia sakit perut sudah..hahaha.

Hari ni hari saya dan En.Syg la kiranya. Dgn kata lain, today is all about us. Huh betol ke ayat ni? Pape pun thanks kat En.Syg sebab buat saya happy hari ni. I love you so much!!

Siap

Baru sudah selesaikan semua lipatan. Piuhhh letih sungguh..huhu. Sebelum tu selesaikan basuhan dan jemuran dulu. Banyak jugak kerja rumah sebenarnya. Rajin tak rajin je nak buat, tapi selalunya memang ade je. Esok kalau rajin nak iron baju untuk seminggu pulak. Hahaha rajin ke?

Esok pagi-pagi nak bekfes ngan En.Syg, tapi time ni pun tak tidur lagi. Mood rajin tengah ada ni, rasa nak buat macam-macam. Rasanya macam nak tetas jahitan kat tudung jap lagi. Tudung yang ber'awning' tu nak ditetas jahitannya sebab nak buang awning dia. Awning dia tak elok la, terpeleot-peleot dah. Kalau pakai huduh je ghopenyer. Stress gua!

Cupcakes.For.You

HAPPY BIRTHDAY to MY EN.SYG 



nota dengkol: seperti biasa, photo En.Syg xdpt diupload dlm blog atau di mna2 media. hehehe

Aku.Yang.Buta.Hati

Easy come, easy go, that's just how you live
Oh, take, take, take it all but you never give
Should've known you was trouble from the first kiss
Had your eyes wide open, why were they open?

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked
'Cause what you don't understand is

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

No, no, no, no

Black, black, black and blue, beat me 'til I'm numb
Tell the devil I said, hey, when you get back to where you're from
Mad women, bad women, that's just what you are, yeah
You'll smile in my face then rip the brakes out my car

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes, you did
To give me all your love is all I ever asked
'Cause what you don't understand is

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for ya, baby
But you won't do the same

If my body was on fire
Ooh, you'd watch me burn down in flames
You said you loved me, you're a liar
'Cause you never, ever, ever did, baby

But darling, I'd still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

No, you won't do the same
You wouldn't do the same
Ooh, you never do the same
No, no, no, no

i love you

you know how much i love you
maybe it's not as much as you love me
'cause i know you love me more

you know how much i wanna be with you
you know you're my only one
i love you always
even though sometimes you were doubting how much i missed you

i'm tired of being sorry
i'm tired when we keep arguing about money
i'm tired when we keep arguing about understanding
but my days doesn't complete without it
arguing with you is my happiness
arguing with you is the passion

i'm sorry, i love you so much..

Evolusi.Profile.Picture

  • Masa single - Tepek gambar seniri yang paling cun. Kdg2 je nak buh gambar dengan kawan-kawan
  • Dah couple - Tayang gambar pegang tangan dengan boipren 
  • Tunang plak - Tepek gambar paling cun dengan jari bercincin letak depan muka. Tadaaa..
  • Yeah, kawen! - Gambar outdoor paling romentik orang len tak boleh buat. Ko ngan asben ko je yang boleh buat
  • Pegnant - Diri depan cermin sambil pegang perut yang membulat
  • Si comel pertama dah kuar - Gambar seniri dah tak laku, buh gambar anak pulak
  • Cukur jambul anak - Gambar anak dalam buaian yang dihias

Errrmmm xtau dah........sambung seniri.
 

Cuti.Seterusnya

Jumaat lepas selepas called Mak, saya called Mbah saya di kampung. Bertanya khabar, kemudian mendengar dia bertanya tentang cuti. Bunyinya macam berharap cucunya ini balik menjenguk di kampung.

"Mbah tunggu kot ko balik cuti hari tu. Takpelah, elok-elok kat sana".

Hurmm..terharu pulak bila orang tua cakap macam tu kan.Dia sedang bagi hint,

"Oiii, oiii balik la oiii"

..hehehe. Harus la mencari masa untuk balik kampung walau sekejap. InsyaAllah, plan untuk balik hujung bulan nanti. Kalau amek cuti dari 1hb hingga 5hb, aci x?

kau.dan.aku

aku tak pernah benci kau walaupun dah banyak kali kau katakan benci pada aku
aku tetap sayangkan kau seperti mana selalu
aku bersalah mengguris hati kau dengan kata-kata aku, jadi aku mohon maaf
aku rindukan kau

Kehilangannya.Mula.Dirasai

Takdir, memang dah nak jadi kan, nak buat camne. Walaupun sedih, terpaksa juga terima hakikat.

Mula-mula dapat tahu, tenang je. Mungkin percaya ia akan datang balik. Tapi bila dah berhari-hari berlalu, barulah rasa sedih. Patutnya boleh elak daripada berlaku, tapi memang aturannya camtu sebab tiba-tiba je tak ikut habit.

Sayang sangat-sangat, walaupun boleh digantikan tapi tetap tak sama 

Safely.Home

Today I am out of office. Cuti yang di'applied' bulan Januari lepas memberi saya peluang berehat selama 4 hari sehingga hari Isnin nanti. Plan asal nak bergerak ke KL petang semalam selepas office hour, tapi ditangguhkan sebab-sebab tertentu. Pagi tadi selepas breakfast dengan En.Syg, saya gerak sorang-sorang tanpa henti. Dari pukul 8.38am di Kulim, sampai KL pukul 12.15pm. Traffic lancar, siap main-main dengan Audi berplat number WSE **. Lenguh kaki kanan menekan pedal minyak, harap-harap tak kena speed trap.

Sampai kat umah layan pulut kuning dengan kari daging lalu tertidur atas sofa. Bangun solat Zuhur, sampai sekarang tak tidur lagi. Lepak-lepak dengan anak buah yang dua orang ni sambil layan drama di TV. Konon-konon petang tadi jalan-jalan kat Taman Metropolitan Kepong tu, tapi si kecik tu tertidur plak. So seharian melepak-lepak kat umah.

Esok nak g mall cari hadiah kawen. Malamnya nak g majlis kawen kawan. Tapi belum janji lagi ngan sesape nak g sama-sama. Dalam kad dijemput Cik Rean dan pasangan, tapi En.Syg tak dapat nak hadir sebab ade komitmen kje. Xpelah, lagipun kami belum terikat lagi, segan pulak nak berpasangan g kenduri. Hohoho..

up